Når man høster hvid te, plukker man kun de øverste spæde bladknopper. Dette skal ske lige inden de folder sig ud og blive til rigtige blade. Bladknopperne er beklædt med fine hvide dun, hvilket har lagt navn til denne te. Top skuddene får lov til at visne naturligt, før de dampes let og tørres svagt. Denne proces er udelukkende for at fjerne bladets fugtindhold. Efter denne behandling ligner tebladene "sølvnåle", eller små hvide blomster der er klar til at folde deres poetiske duft og delikate smag ud i diverse tekopper verden over. Hvidt bliver ikke fermenteret og er, når alt kommer til alt, den mindste forarbejdede te. Det faktum at bladene er tørret ved svag varme gør, at vitaminer og de bioaktive stoffer bevares.Nogen mener faktisk, at indholdet at antioxidanter i den hvide te er så højt, at det helt distancerer den grønne te.
Tilberedes med 85°c varmt vand
Trække tid: 5 min.
Kontakt Peter og få rådgivning