Pai Mu Tan te 1 Kg.

Ring for pris
Inkl. moms
Pai Mu Tan te 1 Kg
Hvid te m/Jasminblomst, naturlig aromatiseret.
...


Om produktet

Når man høster hvid te, plukker men kun de øverste spæde bladknopper. Dette skal ske lige inden de folder sig ud og bliver til rigtige blade. Bladknopperne er beklædt med fine hvide dun, hvilket har lagt navn til denne te. Top skuddene får lov til at visne naturligt, før de dampes let og tørres svagt. Denne proces er udelukkende for at fjerne bladets fugtindhold. Efter denne behandling ligner tebladene "sølvnåle”, eller små hvide blomster der er klar til at folde deres poetiske duft og delikate smag ud i diverse tekopper verden over. Hvid te bliver ikke fermenteret og er, når alt kommer til alt, den mindst forarbejdede te. Det faktum at bladene er tørret ved svag varme gør, at vitaminer og de bioaktive stoffer bevares. Nogen mener faktisk, at indholdet at antioxidanter i den hvide te er så højt, at det helt distancerer den grønne te.

Vejret og luftfugtigheden spiller en stor rolle under høsten/plukningen af den hvide te. Plukningen kan normalt kun finde sted ganske få dage om året, og for meget regn på disse dage, kan ødelægge hele høsten. Man kan derfor roligt sige, at høst og produktion af hvid te er uhyre skrøbelig, hvilket ofte kan afspejle sig i prisen.

Jasmin er en slægt af omtrent 30 forskellige træer, buske og lianer. I jasminte anvendes ofte hvid eller grøn te i form af spæde topskud, der får lov at tørre sammen med jasminblomster, således at disse tilfører skøn duft og aroma til teen, hvorefter broderparten af blomsterne fjernes. Det menes, at indtagelse af te af jasmin desuden har sundhedsmæssige gevinster - det vides dog ikke, i hvilken grad disse effekter er videnskabeligt undersøgt og dokumenteret:

Dosering: 2,5 gr pr 140 ml. (Krus)

Dosering: 12,5 gr pr 1000 ml. (Kande)

Tilberedes med 85°c varmt vand

Trække tid: 7 min.

Kontakt Peter og få rådgivning

Ring til (+45) 40 46 07 12 Eller skriv til Peter her