Om produktet
Bradley's te er valget når man ønsker kvalitet i forbindelse med brev te. Den leveredes i aroma forseglede konvolutter hvilket giver en optimal nydelse af de mange varianter af te. Bradley's er det sikre valg, når kvaliteten er det afgørende.
Når man høster hvid te , plukker man kun de øverste spæde bladknopper. Dette skal ske lige inden de folder sig ud og blive til rigtige blade. Bladknopperne er beklædt med fine hvide dun, hvilket har lagt navn til denne te. Top skuddene får lov til at visne naturligt, før de dampes let og tørres svagt. Denne proces er udelukkende for at fjerne bladets fugtindhold. Efter denne behandling ligner tebladene "sølvnåle", eller små hvide blomster der er klar til at folde deres poetiske duft og delikate smag ud i diverse tekopper verden over. Hvidt bliver ikke fermenteret og er, når alt kommer til alt, den mindste forarbejdede te. Det faktum at bladene er tørret ved svag varme gør, at vitaminer og de bioaktive stoffer bevares.Nogen mener faktisk, at indholdet at antioxidanter i den hvide te er så højt, at det helt distancerer den grønne te.
Vejret og luftfugtigheden spiller en stor rolle under høsten/plukningen af den hvide te. Plukningen kan normalt kun finde sted ganske få dage om året, og for meget regn på disse dage, kan ødelægge hele høsten. Man kan derfor roligt sige, at høst og produktion af hvid te er uhyre skrøbelig, hvilket ofte kan afspejle sig i prisen.
Jordbær er en flerfolds - samfrugt med et højt indhold af C-vitamin. Botanisk set er der tale om en såkaldt falsk frugt, hvor det, man normalt opfatter som frugten, teknisk set er en opsvulmet frugtbund, hvorpå de små brunlige frø ("kernerne") sidder. Disse frø er i botanisk forstand skal frugter. (achenes).
Vanilje ( Vanilla ) (tidligere vanilje ) er dels navnet på en slægt af orkideer med over 100 arter og dels betegnelsen for et krydderi. Vaniljefrugten indeholder verdens mindste frø, og hver frugt kan indeholde usandsynligt mange frø. Smagen sidder hovedsagelig i selve frøene og hinden uden om frøet. Smagen i vanilje er meget kompleks. Hovedbestanddelen er vanillin, men hertil kommer mange forskellige aromatiske & kemiske substanser, der alle bidrager til at give vaniljen den rigtige smag. For at få smagen frem i vaniljefrugten må den behandles fx med dampning og tørring. Vaniljeplanten stammer fra Mexico og Guatemala. Men dyrkes ogsaa i Indonesien, og Madagaskar. Planten bestøves manuelt og det gør vaniljen kostbar.
Tilberedes med 85°c varmt vand
Trække tid: 5 min.
Leverandøren af Bradley`s te er virksomheden AXXENT. Virksomheden er B Corp certificeret.
Hvad indebærer denne certificering ?
´B`et` i B Corp står for `Benefit for all`, hvilket betyder virksomheder, der stræber efter en positiv indvirkning på alle interessenter, inklusive medarbejdere, lokalsamfund, kunder og selvfølgelig vores planet.