Espresso & mølle.

DKK 0,00
Inkl. moms
Espresso er betegnelsen for en bryggemetode hvor kaffen bliver udsat for vand under tryg som ledes igennem kaffen.
9 bar anses for at være optimal til at udvinde de smags flaver som findes i kaffebønner.
Brygning på en traditionel espressomaskine.
1. Tænd espressomaskinen og lad den varme op. Det tager typisk 10-15 minutter. Det er vigtigt, at både maskinen og portafilteret (håndtaget til kaffen) er varmt.
2. Brug en kaffemølle til at male bønnerne lige før brygning – så får du den friskeste smag.
Hvis kaffen løber hurtigt igennem maskinen, er den malet for groft.
Hvis den løber meget langsomt eller slet ikke, er den for fin.
3. Dosér kaffen, kom den malede kaffe i portafilteret.
Til en enkelt espresso, et ”shot” bruges ca. 7-9 gram.
4. Fordel kaffen jævnt i filteret og pres den fast sammen med en tamper. Trykket skal være fast og jævnt, så vandet løber igennem på den rigtige måde.
5. Sæt portafilteret i maskinen og start brygningen. En espresso skal løbe ud på ca. 25-30 sekunder. Den færdige espresso har et lille lag crème (gyldent skum) på toppen.
6. Server espressoen med det samme – den smager bedst friskbrygget.
Kaffemøllen ”hjertet” i en kaffebrygning. Selv den bedste kaffebrygger eller espressomaskine er ligegyldig hvis kaffen ikke er korrekt formalet.
Friskmalede bønner giver altid bedre smag end færdigmalet kaffe. Alle smags flaver er mest fremtrædende lige efter formaling.
Hvis kaffen er for fin, - melet, giver det en bitter kaffe, der er for mange brudflader på kaffen.
Hvis kaffen er for grov, - ingen smag i kaffen, vandet løber lige igennem uden at afgive smag og aroma.
Justér kværnen efter brygmetoden:
Espresso: Meget fin formaling.
Filterkaffe: Mellem fin formaling.
Stempelkaffe: Moderat formaling.