×
(+45) 40 46 07 12
mail@jyskkaffe.dk
For erhvervskunder
Log på
Registrer
Om os
Kontakt
Logo
Søg i vores udvalg her
Søg i vores udvalg her
DKK 0.00
(0)
Menu
Kaffe
Formalet Kaffe
Hele Bønner
Friskbryg Kaffe
Instant Kaffe
Smags Kaffe
Kaffe tilbehør
Kaffemaskiner
Te
Løsvægt te
Bradley´s Brev te
Chokolade
Drikkevarer
Til kirker
Papirvarer
Aftørringspapir
Toiletpapir
Kaffefiltre
Hygiejneartikler
Engangsservice
Engangsservice
Plastiksækker & Poser
Kaffe viden
Kaffe information.
Kaffe produktion.
Kaffe smag & bryggemetoder.
Luk menu
tilbage
Forside
Kaffe viden
Kaffe smag & bryggemetoder.
Espresso & mølle.
Espresso & mølle.
Pris:
DKK 0,00
Inkl. moms
Espresso er betegnelsen for en bryggemetode hvor kaffen bliver udsat for vand under tryg som ledes igennem kaffen.
9 bar anses for at være optimal til at udvinde de smags flaver som findes i kaffebønner.
Brygning på en traditionel espressomaskine.
1. Tænd espressomaskinen og lad den varme op. Det tager typisk 10-15 minutter. Det er vigtigt, at både maskinen og portafilteret (håndtaget til kaffen) er varmt.
2. Brug en kaffemølle til at male bønnerne lige før brygning – så får du den friskeste smag.
Hvis kaffen løber hurtigt igennem maskinen, er den malet for groft.
Hvis den løber meget langsomt eller slet ikke, er den for fin.
3. Dosér kaffen, kom den malede kaffe i portafilteret.
Til en enkelt espresso, et ”shot” bruges ca. 7-9 gram.
4. Fordel kaffen jævnt i filteret og pres den fast sammen med en tamper. Trykket skal være fast og jævnt, så vandet løber igennem på den rigtige måde.
5. Sæt portafilteret i maskinen og start brygningen. En espresso skal løbe ud på ca. 25-30 sekunder. Den færdige espresso har et lille lag crème (gyldent skum) på toppen.
6. Server espressoen med det samme – den smager bedst friskbrygget.
Kaffemøllen ”hjertet” i en kaffebrygning. Selv den bedste kaffebrygger eller espressomaskine er ligegyldig hvis kaffen ikke er korrekt formalet.
Friskmalede bønner giver altid bedre smag end færdigmalet kaffe. Alle smags flaver er mest fremtrædende lige efter formaling.
Hvis kaffen er for fin, - melet, giver det en bitter kaffe, der er for mange brudflader på kaffen.
Hvis kaffen er for grov, - ingen smag i kaffen, vandet løber lige igennem uden at afgive smag og aroma.
Justér kværnen efter brygmetoden:
Espresso: Meget fin formaling.
Filterkaffe: Mellem fin formaling.
Stempelkaffe: Moderat formaling.
Tilføj til kurv
Antal:
Tilføj til kurv
E-mail til en ven
Cookies hjælper os med at holde styr på varekurv og andre services. Ved at benytte vores hjemmeside, tillader du brug af cookies.
OK
Læs mere