Filterkaffe & termokande.

DKK 0,00
Inkl. moms
Traditionel filterkaffe
Filterkaffe er en klassisk og enkel bryggemetode, der giver en rund og aromatisk kop kaffe.
Brygningen foregår i en almindelig kaffemaskine med spids papirfilter.
En af fordelene ved filterkaffe er, at papirfilteret tilbageholder en stor del af kaffeolien.
Det betyder, at indholdet af stoffer som cafestol og kahweol reduceres, hvilket gør filterkaffe til et mildere og mere skånsomt valg for mange.
Sådan brygger du filterkaffe:
1. Placer et papirfilter i maskinens filterholder.
2. Tilsæt ca. 6-7 g kaffe pr. kop.
3. Brug friskmalet kaffe (Hvis du har mulighed for det).
Friskmalet kaffe giver en mere intens smag og aroma da kaffeolien bliver frigivet i forbindelse med maling af kaffebønnerne.
4. Hæld frisk, koldt vand i vandbeholderen.
Frisk & kold vand indeholder mere ilt og giver derfor en nuanceret smag på kaffen
5. Start brygningen – vandet drypper langsomt gennem kaffen og udtrækker smag og aroma.
6. Rør rundt i kanden, eller held den på termokande, og server kaffen.
Kaffe lagdeler sig ved brygning, - stærkt forneden tynd foroven
7. Fordele ved termokande, kaffen holder sig varm, og de aktive kaffeolier som giver kaffen sin gode smag, er tydeligere ved en god varme.
8. Rengør maskinen jævnligt for den bedste smag.