Om produktet
Grøn te er "rigtig" te. (Camellia sinensis), som kun har været udsat for meget lidt oxidation i forbindelse med fremstillingen. Grøn te er især populær i Kina og Japan og er på det seneste også blevet utrolig populær i vesten, hvor man traditionelt har drukket sort, som består af teblade, der har været udsat for mere oxidation end den grønne. Grøn te er væsentlig lysere end traditionelle te, og skal ikke trække lige så længe og ved lige så høj en temperatur.
Når man høster hvid te , plukker man kun de øverste spæde bladknopper. Dette skal ske lige inden de folder sig ud og blive til rigtige blade. Bladknopperne er beklædt med fine hvide dun, hvilket har lagt navn til denne te. Top skuddene får lov til at visne naturligt, før de dampes let og tørres svagt. Denne proces er udelukkende for at fjerne bladets fugtindhold.Efter denne behandling ligner tebladene "sølvnåle", eller små hvide blomster der er klar til at folde deres poetiske duft og delikate smag ud i diverse tekopper verden over. Hvidt bliver ikke fermenteret og er, når alt kommer til alt, den mindste forarbejdede te. Det faktum at bladene er tørret ved svag varme gør, at vitaminer og de bioaktive stoffer bevares. Nogen mener faktisk, at indholdet at antioxidanter i den hvide te er så højt, at det helt distancerer den grønne te.
Vejret og luftfugtigheden spiller en stor rolle under høsten/plukningen af den hvide te. Plukningen kan normalt kun finde sted ganske få dage om året, og for meget regn på disse dage, kan ødelægge hele høsten. Man kan derfor roligt sige, at høst og produktion af hvid te er uhyre skrøbelig, hvilket ofte kan afspejle sig i prisen.
Grøn & Hvid te m/fersken/grape smag. Indeholder Ananas Ananas sukker Orange skiver samt fersken aroma.
Dosering: 2,5 gr pr 140 ml. (Krus)
Dosering: 12,5 gr pr 1000 ml. (Kande)
Tilberedes med 85°c varmt vand
Trække tid: 7 min.