Om produktet
Sort te er en af de mest almindelige teer, der findes. Men sikkert sort te er meget normal, så kommer den i mange forskellige varianter. Den sorte tes smag og udførelsen helt og holdent af, hvilket land, den er dyrket i. Det er især i Østafrika og det sydlige Asien, der er store forskellige ved dyrkningen og bearbejdningen af sort te, hvilket giver forskellige smage. Alt afhængig af hvilken frugt/frugter der bliver brugt sammensættes den sorte te efter disse.
Kvæde er en ældgammel frugt. Der findes to slags kvæder, nemlig æblekvede og pærekvede. Pærekvæden er mere almindelig end æblekvæden. Skallen er hård og læderagtig, og når den er moden, kan der sidde et filtagtigt lag på ydersiden. Smagen er frisk, let sødlig og syrlig uden den store aroma. Nogle frugter kan godt snerpe lidt i munden på grund af garvesyren tannin. Smagen er dog meget bedre, når frugten er blevet kogt, dampet eller bagt. Så får den et perfekt forhold mellem sødme og syrlighed.
Kvæde te indeholder: Apelsin skald, kvæde aroma.
Dosering: 2,5 gr pr 140 ml. (Krus)
Dosering: 12,5 gr pr 1000 ml. (Kande)
Tilberedes med 95°c varmt vand
Trække tid: 5 min.