Om produktet
Sort te er en af de mest almindelige teer, der findes. Men sikkert sort te er meget normal, så kommer den i mange forskellige varianter. Den sorte tes smag og udførelsen helt og holdent af, hvilket land, den er dyrket i. Det er især i Østafrika og det sydlige Asien, der er store forskellige ved dyrkningen og bearbejdningen af sort te, hvilket giver forskellige smage. Alt afhængig af hvilken frugt/frugter der bliver brugt sammensættes den sorte te efter disse.
Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids Glycyrrhiza glabra ), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, samt i Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst. Ekstrakten fra Lakridsroden bliver brugt til fremstilling af lakrids. Lakridsrod kan anvendes til rigtig mange ting, bl.a. kan den anvendes til sukkervarer, likørfremstilling, og til sådan til at tygge på. Derudover kan lakridsroden anvendes i urtete, som derved får den karakteristiske lakridssmag.
Lakris te indeholder: Sort te m/lakrids rod & aromatiseret lakris.
Dosering: 2,5 gr pr 140 ml. (Krus)
Dosering: 12,5 gr pr 1000 ml. (Kande)
Tilberedes med 95°c varmt vand
Trække tid: 5 min.